Ministar Oleg Butković sudjelovao na konferenciji Novog Lista na temu prošlosti i budućnosti Luke Rijeka

Slika /slike/foto 3_19/web MIN-LURI 22-3_19/nsl MIN-LURI 22-3_19.jpg
Danas je u Rijeci u organizaciji Novog lista održana konferencija 'Potencijali riječke luke', a na kojoj je ispred resornog Ministarstva sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

Uz ministra Butkovića, na Konferenciji su sudjelovali i gradonačelnik Grada Rijeke, Vojko Obersnel, Primorsko - goranski župan, Zlatko Komadina, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa, predsjednik Nadzornog odbora Luka Rijeka, Alen Jugović, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Kršić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta  Josip Škorić te predsjednik Udruge pomorskih agenata, Jakov Karmelić.

Jednodnevna Konferencija organizirana je povodom obilježavanja 300-te obljetnice od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom u ožujku 1719. godine.

Na početku Konferencije prisutne je sa nekoliko prigodnih riječi pozdravila glavna urednica Novog lista, Slavica Bakić da bi u nastavku Konferencije izlaganje na temu razvoja riječke luke održao i ministar, Oleg Butković: „Svi ovi projekti u riječkoj luci, čija je važnost prepoznata i na europskoj razini, dio su strateškog opredjeljenja Vlade za ulaganja u luku Rijeka, a time i unaprjeđenja cjelokupnog prometnog sektora. Potencijal riječke luke je neupitan, ali bez dovršetka ovih projekata mogao bi ostati nedovoljno iskorišten stoga intenzivno radimo na svim ovim projektima kako bi dobili potpuno novu dimenziju luke i lansirali je uz bok najvažnijim europskim lukama. Luka Rijeka je oduvijek bila primjer i luka kojom se ponosimo, nezaobilazna točka na karti važnih europskih intermodalnih središta koju čeka svjetla budućnost.“. - rekao je tom prilikom ministar Butković.

Istaknimo kako je Konferencija, iako organizirana povodom obilježavanja važne povijesne obljetnice, posvećena budućnosti riječke luke, koja se zbog smještaja na jednom od deset najvažnijih prometnih koridora (TEN-T mreža), te brojnih započetih i najavljenih značajnih ulaganja u infrastrukturu i pristupnu prometnu mrežu, danas nalazi na prekretnici koja će na dulji rok odrediti njen razvoj.


Pisane vijesti