Ministar Oleg Butković potpisao Ugovor vrijedan 60,8 milijuna kuna za izgradnju ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka na otoku Braču

Slika /slike/foto 7_19/nsl MIN-PUCISCA 30-7_19.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković danas je u Splitu zajedno sa ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Tomislavom Petricom i ravnateljem županijske uprave za ceste (ŽUC), Petrom Škorićem potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka na otoku Braču.

Dionica Pučišća – uvala Luka, vrijedna 60.797.696,35 kuna, dio je projekta izgradnje ceste Pučišća – Povlja te ujedno predstavlja prvu fazu projekta rekonstrukcije i izgradnje ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin, kojom se želi povećati kvaliteta prometne povezanosti svih mjesta na otoku Braču, što će doprinijeti održivom razvoju i ukupnoj kvaliteti života otočana.

Realizacijom ovog projekta direktno će se utjecati na bolju prometnu povezanost općina koje se nalaze na istočnom području otoka s otočnim središtem – Supetrom i s regionalnim centrom – Splitom, ali i na smanjenje vremena putovanja, poboljšanje cestovne infrastrukture, te bolju dostupnost javnih usluga u udaljenim administrativnim središtima.

Danas potpisujemo izuzetno važan ugovor za Pučišća na otoku Braču, projekt izgradnje ceste Pučišća – Povlja u dužini od 4,8 km, koji je dugi niz godina bio nedosanjani san svih stanovnika Pučišća. Ovaj projekt možda nije toliko financijski značajan kao neki drugi koje provodimo u sektoru prometa, ali zasigurno je značajan, jer će se sa 60,8 milijuna kuna povećati prometna povezanost ne samo Pučišća, nego i svih mjesta na otoku Braču.“. - rekao je ministar Butković te naglasio kako vjeruje da će se ovaj projekt, ali i drugi projekti, koji se uspješno razvijaju sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Gradom Splitom, vrlo brzo realizirati te omogućiti lokalnom stanovništvu kvalitetnije prometnice, a time i bolju prometnu povezanost.

Ovaj je projekt jedan od prva tri projekta, uz dva jučer potpisana na otoku Korčuli, koja su prijavljena na drugi krug ulaganja u lučku infrastrukturu kroz projekt kojeg provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz 85 posto sufinanciranja iz EU fondova. Tako će i ovaj projekt biti sufinanciran u iznosu od 51.678.041,90 kuna.

Najave