Ministar Oleg Butković na radnom sastanku u Općini Podstrana

Slika /slike/foto 3_19/web MIN-PODSTRANA 18-3_19/nsl MIN-PODSTRANA  18-3_19.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je ponedjeljak radni sastanak sa Načelnikom Općine Podstrana Mladenom Bartulovićem.

Na sastanku organiziranome na temu unaprjeđenja i daljnjeg razvoja lokalne prometne infrastrukture sudjelovali su i pomoćnik ministra Mario Madunić te župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Radni sastanak iskorišten je za razgovor o dosadašnjim i budućim investicijama u prometnu infrastrukturu na području ove srednjodalmatinske Općine, pri čemu je poseban naglasak stavljen na dosad realizirana ulaganja na državnoj cesti D8.

„Tijekom protekle dvije i pol godine na cesti je učinjeno ukupno osam intervencija, dok je u pripremi i sedam novih projekata. Ulaganja u ovu dionicu Jadranske magistrale rezultirat će povećanjem sigurnosti prometa na cesti, ali i boljim funkcioniranjem lokalnog stanovništva, kao i svih onih koji svakodnevno prolaze ovom dionicom državne ceste D8. Naravno da sve to ne predstavlja dugoročno i konačno rješenje. Konačno rješenje je nova prometnica koja će gradove Split i Solin povezati s područjem Dugog Rata i Omiša. Sukladno tome, ali i prošlogodišnjim odlukama Vlade iz Splita, održavamo redovne sastanke na temu pripreme i provedbe velikih infrastrukturnih projekata na području Splitsko-dalmatinske županije“, istaknuo je nakon sastanka ministar Butković te dodao kako je državna cesta D8 u Podstrani, prema podacima Općine i Hrvatskih cesta najprometnija cesta u Republici Hrvatskoj, kojom dnevno prođe i do 55.000 vozila.

Današnji susret predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture s predstavnicima lokalnih i županijskih vlasti iskorišten je i za razgovor o pomorskom dobru, uređenju lučke infrastrukture te općenito mogućnostima financiranja županijskih luka i van lučkog područja.

Najave