Ministar Oleg Butković dodijelio gotovo 26 milijuna kuna za ulaganja u luke i pomorsko dobro u Zadru i Šibeniku

  • Slika /slike/foto 3_21/foto MIN-SI-ZD 19-3_21/nsl MIN-SI-ZD 19-3_21.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Šibeniku i Zadru potpisao gotovo 26 milijuna kuna vrijedne Ugovore i Sporazume za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja i sanacije pomorskog dobra u općoj upotrebi na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.
 
Ugovore i sporazume ministar Butković je potpisao sa ravnateljima Županijskih lučkih uprava te gradonačelnicima i načelnicima općina na području Šibensko-kninske i Zadarske županije.
 
Za sufinanciranje izgradnje i sanacije luka te rekonstrukciju pomorskog dobra na području Šibensko-kninske županije resorno je Ministarstvo osiguralo 10,75 milijuna kuna, a za područje  Zadarske županije 14,85 milijuna kuna.
 
Prilikom potpisivanja ugovora ministar Butković je istaknuo svoje zadovoljstvo nastavkom investicijskog ulaganja u luke te je naglasio kako ova ulaganja nisu vrijedna samo po svom iznosu, već i po značaju koje donose općinama uz obalu i na otocima.
 
"Dodjela ovih sredstava predstavlja naša nastojanja da se hrvatski otoci i obala povezuju na kvalitetan način tijekom cijele godine, a stanovništvu omogući bolja dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i ostalih usluga", rekao je ministar Butković i pritom istaknuo kako su ulaganja u infrastrukturu otoka, posebno u lučku infrastrukturu, posljednjih nekoliko godina doživjela značajan zamah, kojem je pridonijela i dostupnost sredstava iz EU fondova, ali i državna sredstva koja se iz godine u godinu povećavaju.
 
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava značajna sredstva u sklopu ovog projekta, a u ovoj je godini osiguralo čak 88 milijuna kuna, od čega će se 75,2 milijuna kuna proračunskih sredstava dodijeliti za projekte županijskih lučkih uprava, a 12,8 milijuna kuna za
manje projekte pomorskog dobra u svim primorskim županijama.

Pisane vijesti