Ministar Butković u Petrinji uručio 10 Ugovora za obnovu prometne infrastrukture

  • Slika /slike/foto 6_22/foto MIN-PETRINJA 20-6_22/nsl MMPI-Petrinja 20-6_22 – kopija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković uručio je danas u Petrinji deset Ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava za vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu. Svečanost je održana u nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Riječ je, podsjetimo o sredstvima koja su dodijeljena iz Fonda solidarnosti Europske unije u ukupnom iznosu većem od 175 milijuna kuna, a namijenjena su obnovi prometne infrastrukture.

“Potpisivanjem ovih ugovora nastavljamo s obnovom prometne infrastrukture na potresom pogođenim područjima Sisačko - moslavačke županije. Dodjelom sredstava iz Fonda solidarnosti EU gradovi i općine će obnoviti tj. modernizirati standard prometne infrastrukture, posebno u dijelu koji se odnosi na aspekt prometne sigurnosti, naročito na nerazvrstanim cestama, a za čiju obnovu i održavanje nikada nije bilo dovoljno sredstava”, istaknuo je ministar Butković.

Ugovori su dodijeljeni gradovima Petrinji i Glini te općinama Sunja, Dvor, Hrvatska Dubica, Majur i Donji Kukuzari. Sredstva su dodijeljena i Županijskoj upravi za ceste SMŽ-a, tvrtki “Auto promet Sisak” te općini Lasinja u Karlovačkoj županiji.

Dodjela Ugovora dio je aktivnosti Vlade koja ima za cilj pokretanja novog razvojnog ciklusa na području Sisačko - moslavačke županije.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je također prisustvovao dodjeli Ugovora, osvrnuo se i na mnoge ugovore u drugim resorima, koji su također koristili sredstva iz Fonda solidarnosti, a riječ je o više od 290 ugovora, ukupne vrijednosti oko milijardu i 950 milijuna kuna.

Ova dodjela, uz otprije nastavljenu izgradnju autoceste Lekenik – Sisak te sanaciju šteta na županijskim i lokalnim cestama, predstavlja snažnu potporu obnovi prometne infrastrukture na potresom pogođenim područjima Banovine, Pokuplja i Pounja.

Najave