Ministar Butković održao radni sastanak s ministrom komunikacija i transporta BiH Mitrovićem

  • Slika /slike/foto 4_22/foto MMPI-BIH 8-4_22/nsl MMPI-BIH 8-4_22.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održao radni sastanak s ministrom komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem. Na sastanku su bili nazočni i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedjeljko Ćorić sa suradnicima.
 
Tema održanog sastanka bili su zajednički projekti, posebno izgradnja mostova. Ministri su se posebno osvrnuli na napredak radova na projektu izgradnje mosta kod Gradiške te su najavili skorašnji završetak radova, obzirom da se uskoro očekuje pregled mosta od strane zajedničkog Povjerenstva. Ukupna vrijednost izgradnje mosta Gradiška na Savi i spojne ceste između Okučana i Gradiške procijenjena je na oko 65 milijuna eura, a prema revidiranom planu, rok za završetak radova je 30. svibnja 2022. godine.
 
Podsjetimo, riječ je o projektu pod nazivom "Međudržavni most preko rijeke Save kod Gradiške" koji se gradi kao dio dionice buduće brze ceste Okučani - granica Bosne i Hercegovine, odnosno kao dio buduće brze ceste od granice Republike Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice Bosne i Hercegovine. Zajednički most je izuzetno važan kako za bosansko-hercegovačku tako i za hrvatsku stranu, budući da će bolje spojiti dvije zemlje, a time olakšati i ubrzati prijelaz zajedničke granice. Osim toga, ovaj projekt je važan razvoj gospodarstva za obje zemlje, a tome će pridonijeti i ostali planirani projekti u kontekstu nastavka zajedničke suradnje i još jačeg međusobnog povezivanja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Najave