Ministar Butković obišao radove na 5C koridoru i obilaznici Belog Manastira

  • Slika /slike/foto 11_20/foto MIN-BM 27-11_20/nsl MIN-BM 27-11_20.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obišao je danas s predsjednicima uprava Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta radove na gradilištu obilaznice Belog Manastira te projekt izgradnje autoceste A5 na dijelu kroz Baranju.

U obilasku su sudjelovali i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Anušić te gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.

Posjet Osječko-baranjskoj županiji ministar Butković započeo je u Belom Manastiru na gradilištu nove gradske zaobilaznice. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 84 milijuna kuna, a izgradnjom obilaznice u duljini od 3,20 km, rasteretit će se promet kroz gradsko središte, posebno Osječku ulicu, najvažniju gradsku prometnicu, kojom dnevno prolazi i više od 400 teretnih vozila.

''Radovi na projektu započeli su još tijekom ljeta, te bi cjelokupna obilaznica trebala biti gotova za nešto manje od godinu i pol dana.'', istaknuo je nakon obilaska gradilišta ministar Butković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić kazao je pak kako su u Osječko-baranjskoj županiji u tijeku iznimno značajna ulaganja u mrežu državnih cesta, u vrijednosti od oko 260 milijuna kuna.

Svoj posjet Županiji ministar Butković nastavio je obilaskom gradilišta koridora 5C u Baranji. Riječ je o nastavku izgradnje autoceste A5 na poddionici Most Halasica - Beli Manastir, za koju je Ugovor o izgradnji, vrijedan 443 milijuna kuna (bez PDV-a), potpisan još u travnju ove godine.

''Radovi na autocesti se odvijaju nesmetano unatoč epidemiji koronavirusa, sukladno dinamičkom planu izgradnje, dok su pojedine faze radova i ispred plana. Završetak svih radova na poddionici planiran je za sredinu 2022. godine.'', rekao je nakon posjeta gradilištu ministar Butković te podsjetio kako su u Osječko-baranjskoj županiji u tijeku radovi na obnovi i izgradnji cestovne infrastrukture vrijedni oko 750 milijuna kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak ocijenila je pak kako će izgradnja ovog koridora, zajedno s realizacijom drugih infrastrukturnih projekata, značajno pomoći u ekonomskom razvoju svih pet slavonskih županija.

Naime, izgradnja koridora Vc jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Republici Hrvatskoj, koji osim prometnog povezivanja sa susjednom Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom, osigurava i nužne pretpostavke za daljnji gospodarski razvoj područja istočne Hrvatske.
 
(FOTO: HINA)


Najave