Ministar Butković boravio u posjetu Šibensko – kninskoj županiji

Slika /slike/foto 9_20/foto MIN-SI 23-9_20/nsl w MIN-SI 23-9_20.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković boravio je danas u posjetu Šibensko - kninskoj županiji na radnom sastanku sa šibensko – kninskim županom, Goranom Paukom.

Teme radnog sastanka najvećim su dijelom bile povezane sa statusom prometnih projekata na području Šibenika i Županije.

''Na sastanku smo razgovarali o čitavom nizu prometnih projekata koji se provode ili pripremaju u Šibensko - kninskoj županiji. Riječ je uglavnom o projektima koji se tiču rasterećenja državne ceste DC8 ili su identificirani kao projekti koji će prometno rasteretiti grad Šibenik, poput čvorova Njivice I I II ili čvora Mandalina. Sve investicije idu svojim tijekom, a Hrvatske ceste kao nositelj tih projekata, u suradnji sa Županijom i gradom pripremaju i rješavaju imovinsko-pravne odnose. Osim toga, razgovarali smo i o drugim prometnim projektima u gradu, poput jednog koji je nedavno uspješno završen, a to je garaža na šibenskom Trgu Poljana. Dotakli smo se i izgradnje putničkog terminala, projekta kojeg provodi državna lučka uprava, a za koji je prethodno potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Bilo je riječi i o obilaznici Drniša, na budućoj brzoj cesti Šibenik – Knin. Projekt je u ozbiljnoj fazi, priprema se dokumentacija te kreću izvlaštenja tako da u 2021. godini možemo očekivati prve radove. Razgovaralo se i o potpuno novom priključku na autocestu A1, na budućem čvoru Podi. Za projekt je ishodovana lokacijska dozvola, dok je izrada glavnih projekata pri kraju.'', istaknuo je nakon sastanka ministar Butković.

Bilo je riječi i o drugim važnim projektima za grad Šibenik, kao što je financiranje radova na izgradnji buduće žičare ili izgradnja potpuno novog cestovnog spoja do gradskog središta.

Nakon radnog sastanka ministar Butković, župan Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika, Željko Burić obišli su radove na projektu rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC8 u Šibeniku – čvor Rokići. Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 25 milijuna kuna. Projektom će se proširiti postojeća cesta, a izmijestiti lokalna. Izvođač je na gradilište uveden tijekom kolovoza, a predviđeni rok za završetak radova je 12 mjeseci.
 
(FOTO: PIXSELL)


Najave