Kod Pule smrtno stradao ribar

Slika /arhiva/brijuni.jpg
Danas prijepodne uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta u brijunskom akvatoriju došlo je do prevrtanja ribarske brodice sa dva člana posade od kojih je jedan na žalost smrtno stradao.

Naciolanlna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) danas u 11.40 sati zaprimila je dojavu o prevrtanju ribarske brodice dužine 8,9 metara, luke upisa Pula, sa dva člana posade od kojih je jedan nestao na poziciji pomorske nezgode kod otočića Grongere, brijunski arhipelag nedaleko Pule, te je odmah po dojavi pokrenuta akcija traganja i spašavanja sa Lučkom kapetanijom Pula i Postajom pomorske policije.

Po dolasku na poziciju ustanovljeno je kako je prevrnuta ribarska brodica potonula, te su policijski ronioci obavili podmorski izvid i potragu za nestalim ribarom, dok je drugi ribar M.K. (rođen 1955.) uspio neozlijeđen doplivati do 200 metara udaljene obale obližnjeg otočića odakle je uz pomoć djelatnika nadzorne službe otočja Brijuni odaslana obavijest o pomorskoj nesreći prema nadležnoj Kapetaniji.

Nedugo nakon početka potrage djelatnici Lučke kapetanije Pula na poziciji 800 metara južno od otočića Supinčić pronašli su beživotno tijelo nestaloga ribara D.G. (rođen 1975.), koji je nažalost smrtno stradao uslijed prevrtanja brodice.

Preživjeli ribar djelatnicima Kapetanije rekao je kako su na ribarenje krenuli iz pulske ACI marine u 5 sati ujutro, te da ih je na poziciji prevrtanja zatekao nalet jake kiše i vjetra, što je vjerojatno pridonijelo prevrtanju plovila opterećenoga mokrim mrežama, podignutima na bok plovila.

Djelatnici lučke Kapetanije Pula i Pomorske policije Pula i dalje obavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, potonulo plovilo biti će izvučeno kada to dopuste vremenski uvjeti, a za sada nema informacija o onečišćenju mora.


Pisane vijesti