IPA 2008: Otvaranje twinning projekta za cestovni promet

Slika /arhiva/nsl IPA sast. 7_11.jpg

Oroslavje, 26. srpnja 2011. - događaju su nazočili Ivica Perović, državni tajnik za prometnu inspekciju, dr. Robert Kuhner, načelnik Odjela za komercijalni prijevoz roba Ministarstva prometa SR Njemačke, Danijel Krakić, ravnatelj Uprave željezničkog prometa, Ante Nevešćanin, ravnatelj Uprave cestovnog prometa, Ivan Kesić, ravnatelj Uprave prometne inspekcije, Zoran Kostić, voditelj infrastrukturnih projekata iz Delegacije EU u RH i dr.Danas je službeno otvoren Twinning projekt naziva „Daljnje usklađivanje zakonodavstva s područja sigurnosti cestovnog prometa, jačanje i razvoj administrativnih kapaciteta ministarstva na području cestovnog prometa“ koji se sufinancira u okviru IPA programa 2008 ukupne vrijednosti 2.200.000 EUR-a, od čega se 1.857.000 EUR-a financira iz IPA-e, a 343.000 EUR-a iz državnog proračuna.

Ukupna vrijednost twinning ugovora za navedeni projekt iznosi 900.000 EUR-a, od čega se 855.000 EUR-a financira iz pretpristupnog programa IPA, a 45.000 EUR-a  iz državnog proračuna.

Cilj projekta, koji će trajati 21 mjesec, je jačanje administrativnih kapaciteta ministarstva u području cestovnog prometa.

Događaju su nazočili Ivica Perović, državni tajnik za prometnu inspekciju, dr. Robert Kuhner, načelnik Odjela za komercijalni prijevoz roba Ministarstva prometa SR Njemačke, Danijel Krakić, ravnatelj Uprave željezničkog prometa, Ante Nevešćanin, ravnatelj UpraveOroslavje, 26. srpnja 2011. cestovnog prometa, Ivan Kesić, ravnatelj Uprave prometne inspekcije, Zoran Kostić, voditelj infrastrukturnih projekata iz Delegacije EU u RH i dr.

U uvodnom dijelu sastanka održana je prezentacija pristupa twinnig projektu i implementacija strategije, predstavljanje metodologije za provođenje obuke i način provođenje kontrola te informacija o pripremi svečanog službenog otvaranja projekta u rujnu 2011. g. kao i rasprava o prvom sastanku Nadzornog odbora (Steering Committee).

Tijekom rasprave izraženo je obostrano zadovoljstvo  o početku realizacije twinning projekta, prepoznavanja važnosti projekta i odobravanje projekta od strane Delegacije EU u RH.Najave