Hrvatska najbolje odredište za kruzere u 2009. godini

Slika /arhiva/Malaga.jpg

Malaga, 19. veljače 2010. - hrvatski predstavnici prilikom preuzimanja priznanja (s lijeva) Sanja Jelić, direktorica predstavništva HTZ u Španjolskoj, i ravnatelji lučkih uprava, Vlaho Đurković iz Dubrovnika, Ivica Burić iz Zadra i Marijan Petković iz ŠibenikaNa jučerašnjoj dodjeli nagrada „Excellence Cruise Awards”, održanoj u organiziraciji Cruises News Media Group u Španjolskoj, Hrvatska je uz Tursku izabrana kao najbolje odredište za kruzere u 2009. godini.

Nagradu je preuzela Sanja Jelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj, a na dodjeli su sudjelovali ravnatelji lučkih uprava Dubrovnik Vlaho Đurković, Zadra Ivica Burić i Šibenika Marijan Petković.

Nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija i to za najbolju zabavu na brodu (Quail Travel Group), najbolju luksuznu kruzing kompaniju (Silversea Cruises), najbolji brod na Mediteranu (MSC Splendid), najbolji itinerer (Costa Cruceros), najbolju međunarodnu luku (Venecija i Malta) itd.

Prošle godine je na istoj dodjeli Dubrovnik podijelio nagradu s Venecijom za najbolju međunarodnu luku.

Ovo priznanje govori u prilog rastućem segmentu turizma u Hrvatskoj, što je vidljivo i prema zadnjim statističkim podacima Državnog zavoda za statistiku prema kojima se je broj putnika koji su posjetili Hrvatsku na brodovima na kružnim putovanjima, udvostručio u zadnje 4 godine te dostigao zavidnu brojku od gotovo milijun putnika u 2009. godini.Pisane vijesti