HFP objavio nove natječaje za privatizaciju tvrtki iz sastava HŽ-a

Slika /arhiva/heder1.jpg

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je javne pozive za podnošenje ponuda za kupnju udjela u sedam društava iz državnom portfelja, i to u četiri tvrtke iz sastava Hrvatskih željeznica - Željezničko ugostiteljstvo, PZZ Inženjering, Pružne građevine i Proizvodnja-Regeneracija.

U ponovljenim natječajima, s obzirom da u prvom krugu privatizacije nije bilo zainteresiranih ponuđača, početna cijena za stopostotni udio u Željezničkom ugostiteljstvu snižena je za 3 posto, na 140 milijuna kuna, a za PZZ Inženjering (tvrtka za graditeljstvo i projektiranje) za 6,6 posto, na 600 tisuća kuna.

Rok za dostavu ponuda za ove dvije tvrtke istječe 3. rujna ove godine, do kada vrijede i prvi pozivi za podnošenje ponuda za kupnju 74 posto tvrtke za izgradnju i održavanje čeličnih konstrukcija Pružne građevine, po početnoj cijeni od 21,9 milijuna kuna te jednakog udjela u tvrtki za proizvodnju i regeneraciju kolosiječnog gradiva Proizvodnja-Regeneracija. Početna cijena za tu tvrtku iznosi 26,7 milijuna kuna. (Hina)
 Vijesti iz medija