HAC-u kredit od 90 milijuna eura

Slika /arhiva/hac-logo.jpg

Hrvatske autoceste (HAC) potpisale su danas ugovor o kreditu u iznosu od 90 milijuna eura sa Erste Group Bank AG, Erste & Steiermaerkische bank, Hrvatskom poštanskom bankom, Hypo Alpe-Adria-bankom Zagreb i Privrednom bankom Zagreb.

Kredit će se koristiti za financiranje izgradnje autocesta prema Planu građenja i održavanja autocesta, čime će se osigurati kontinuitet planiranih investicija, kaže se u priopćenju.

Napominje se da zaključenje ugovora potvrđuje činjenicu kako su domaće i inozemne banke slijedom uspješne dugogodišnje suradnje spremne zajedno podržati HAC u uvjetima otežanog financiranja prouzročenog globalnom financijskom situacijom.

Uz kredit za koji je danas sklopljen ugovor, HAC je ovog tjedna sklopio i ugovor o dugoročnom kreditu sa Zagrebačkom bankom u iznosu od 70 milijuna eura.

Kako se doznaje iz HAC-a, dvama kreditima će se pokriti glavnina obveza prema izvođačima prema programu građenja za 2008. godinu koje će biti isplaćene do kraja godine i u prvom kvartalu 2009. Za tu namjenu HAC treba ukupno 200 milijuna eura.


(Hina)Najave