Dva nova broda Jadranskog pomorskog servisa

  • Slika /slike/foto 3_24/foto PPVRH-JPS-RI 15-3_24/nsl PPVRH-JPS-RI 15-3_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nazočio je predstavljanju dva novoizgrađena tegljača Jadranskog pomorskog servisa (JPS) „Moretto“ i „Gea“ koje se održalo u petak, 15. ožujka 2024. godine u Rijeci.

Jadranski pomorski servis (JPS) jedna je od vodećih tvrtki u pomorskom prometu regije te jedan od najvećih investitora u riječkom pomorskom akvatoriju, koja godišnje ostvaruje 13 milijuna eura prihoda i zapošljava više od 90 zaposlenika. JPS već više od 30 godina na području sjevernog i srednjeg Jadrana obavlja poslove tegljenja, ali i spašavanja i ekološke zaštite mora.
 
„Dolazak dvaju novih brodova nastavak je pozitivnih priča u Rijeci, a uspjeh tih priča usko je vezan uz transformaciju Rijeke“, rekao je u svom obraćanju okupljenima potpredsjednik Vlade i ministar Butković dodavši kako su JPS i drugi koncesionari dugogodišnji i kvalitetan partner Luke Rijeka te važan kontakt u funkcioniranju luka Rijeka i Zadar, naftnih terminala Omišalj i Bakar, terminala u Plominu i Raši, kao i LNG terminala u Omišlju. „Kad imate takvog partnera koji je stručan i pouzdan, koji kontinuirano ulaže u svoje poslovanje, onda imate sve preduvjete da budete najbolji“, zaključio je Butković.
 
Direktor Jadranskog pomorskog servisa i član uprave SCAFI grupe Paolo Visco ovom je prilikom izjavio kako je kontinuiranim ulaganjima u ljude i flotu JPS dosegnuo standarde usporedive s vodećim svjetskim tegljačkim kompanijama te pridonio jačanju hrvatskog pomorskog sektora, dok je izvršni menadžer JPS-a Nedjeljko Kapetanović naglasio kako okrupnjavanjem flote JPS-a s tri nova broda, osim što se dodatno razvija tegljački kapacitet riječke luke i sjevernog Jadrana, za pomorce se otvara18 novih radnih mjesta. „Jadranski pomorski servis i SCAFI grupa kao vlasnik važan su investitor i poslodavac na području Rijeke i Primorsko-goranske županije. Širenjem tegljačkih kapaciteta i rastom poslovanja podržavamo i potičemo daljnji rast riječkog prometnog pravca“, istaknuo je Kapetanović.
 
Gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović u svom je obraćanju istaknuo kako je ono što je JPS danas predstavio izrazito vrijedno te da pripremaju Rijeku za buduće projekte infrastrukturnog razvoja riječkog lučkog pravca, koji će pozicionirati Rijeku kao vodeću luku u regiji. Nadalje je zahvalio SCAFI grupi što su prepoznali Rijeku te uložili 50 milijuna eura u riječki prometni pravac i tako pomogli da se realizira vizija o budućnosti grada Rijeke kao vodeće luke.
 
„Iznimno nas veseli što se ulažu značajni napori i sredstva u daljnji razvoj poslovanja te modernizaciju i proširenje flote. Povrh svega, zapošljavanje domaćih stručnih kadrova, ali i suradnja s brojnim domaćim kooperantima od samoga početka kontinuirano pokazuje ozbiljnost i namjeru JPS-a da pruži punu podršku našim pomorskim potrebama uz najviše profesionalne standarde“, izjavio je zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.
 
Kao važan dionik pomorskog poslovanja i gospodarstva sjevernog Jadrana, JPS je odgovoran partner zajednici koji sustavno i kontinuirano ulaže u unaprjeđenje vlastitih kapaciteta s ciljem pružanja ključnih usluga podrške lokalnim i regionalnim pomorskim potrebama.
 
„JPS ima bogato iskustvo u lučkim koncesijama, već 30 godina rade izrazito važan posao podrške pomorskom prometu riječke luke. U moja dva mandata u Lučkoj upravi uvidio sam da su odgovorni, profesionalni i konkurentni partneri. Ovom se investicijom pripremaju za budućnost, i u tome im želim najveći uspjeh,“, rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.
 

IZVOR: JPS/MMPI
FOTO: JPS

Pisane vijesti