Državni tajnik Mihotić sudjelovao na 42. Međunarodnom skupu MIPRO 2019

Slika /slike/foto 5_19/foto dtTMIHOTIC MIPRO 22-5_19/nsl dtTMIHOTIC MIPRO 22-5_19.JPG
Na 42. Međunarodnom skupu za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku – MIPRO 2019, koji se od 20. do 24. svibnja održava u Opatiji, sudjelovao je državni tajnik, Tomislav Mihotić ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je tradicionalni i dugogodišnji pokrovitelj i suorganizator skupova - MIPRO, a ovogodišnjem Skupu,  visoko pokroviteljstvo dodjelio je i Ured Predsjednice Republike Hrvatske.

Državni tajnik Mihotić u svojem je pozdravnom govoru na svečanom otvaranju skupa istaknuo da je MIPRO u više od četiri desetljeća kontinuiranog održavanja izrastao u nezaobilazni hrvatski ICT brand: "Najveći međunarodni nekomercijalni visokotehnološki skup u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, kako po broju sudionika, tako i po broju prezentiranih stručnih i znanstvenih radova. MIPRO je danas prepoznat kao predvodnik u području informacijskih i komunikacijskih tehnologija na ovim prostorima, a svojim djelovanjem uspješno pridonosi sinergiji znanosti, tehnologije i gospodarstva. Upravo ovogodišnjim sloganom: 'MIPRO 2019 – inovativno promotivno partnerstvo', potvrđuju se njegova nastojanja da se Hrvatsko gospodarstvo u okruženju intenzivnog razvoja ICT-a učini konkurentnim i inovativnim na europskoj i svjetskoj razini, u svjetlu suvremenih trendova koje nameće sveopća digitalizacija i digitalna preobrazba gospodarstva i društva.". - rekao je državni tajnik Mihotić te podsjetio da resorno Ministarstvo već dugi niz godina daje punu potporu skupovima MIPRO, kroz predstavljanje svojih strateških i zakonodavnih prijedloga, programa i drugih aktivnosti u području elektroničkih komunikacija i širokopojasnog pristupa. Pritom je posebno skrenuo pozornost na ovogodišnje posebne programe i okrugle stolove o prednostima uvođenja 5G mreža u Republici Hrvatskoj, u organizaciji HAKOM-a, o rješenjima interneta stvari (IoT) za pametne gradove, u organizaciji Odašiljača i veza d.o.o., te na HAKOM-ov Dan tržišta, koji je okupio predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, poštanskih usluga i željezničkih usluga, kao i tijela državne uprave, gospodarstva i medija, u cilju predstavljanja najvažnijih aktivnosti na tržištima koja HAKOM regulira, te ciljeva i zadaća HAKOM-a u budućem razdoblju.

Ovogodišnji skup MIPRO 2019 otvorio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat, koji je, uz ostale paneliste i ugledne stručnjake, gospodarstvenike te predstavnike strukovne zajednice, sudjelovao u radu plenarnog okruglog stola 'Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja'.

Vijesti iz medija