Državni tajnik Josip Bilaver održao sastanak s direktorom Transportne zajednice

  • Slika /slike/foto 11_20/foto dtBILAVER TZ 3-11_20/nsl dtBILAVER TZ 3-11_20.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za more i EU fondove, Josip Bilaver održao je u utorak, 3. studenoga 2020. godine, sastanak s direktorom Transportne zajednice, Matejem Zakonjšekom u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Direktor Transportne zajednice, Matej Zakonjšek predstavio je rad ove međunarodne organizacije osnovane 2017. godine, koja se bavi prometnim povezivanjem u cestovnom, željezničkom, unutarnjem plovnom te pomorskom prometu. Članovi Transportne zajednice su sve zemlje članice Europske unije te šest regionalnih partnera zemalja zapadnog Balkana, a cilj joj je integracija transportnih tržišta zapadnog Balkana kako bi što lakše usvojili i provodili EU zakonodavstvo te pripremili i provodili projekte koji međusobno povezuju regionalne partnere država članica EU i zapadno balkanske šestorke.

Uz državnog tajnika Bilavera sastanku su nazočili i predstavnici Uprave za EU fondove i strateško planiranje, Uprave unutarnje plovidbe te Samostalne službe za EU poslove, a teme sastanka su bili projekti na dva najznačajnija koridora za balkansku šestorku te susjedne zemlje članice EU (koridori X i Vc), promet na unutarnjim plovnim putevima Save i Dunava, kao i buduće potencijalno produženje zelenih koridora.

Državni tajnik Bilaver istaknuo je potrebu za ovakvim sastancima te izrazio nadu u buduću uspješnu suradnju između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Transportne zajednice, dok je direktor Zakonjšek istaknuo listu potencijalnih projekata koje bi ova međunarodna organizacija željela provoditi u suradnji s Republikom Hrvatskom radi što boljeg prometnog povezivanja.

Na kraju sastanka državni tajnik Bilaver i direktor Zakonjšek izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom te su dogovorili buduću uspješnu i dugoročnu suradnju.

Vijesti iz medija