Državni tajnik Bilaver u Zadarskoj županiji potpisao ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna

  • Slika /slike/foto 5_21/foto dtBILAVER-ZD 14-5_21/nsl dtBILAVER-ZD 14-5_21.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Josip Bilaver potpisao je danas u Zadarskoj županiji ugovore vrijedne gotovo 72 milijuna kuna kojima će se unaprijediti javni gradski prijevoz u Zadru te će se urediti međusobne aktivnosti u svrhu skorašnje realizacije projekta proširenja i produbljenja Privlačkog gaza.

U nazočnosti župana Zadarske županije, Božidara Longina i gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića, državni tajnik Bilaver potpisao je u Zadru ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nastavak nabave novih autobusa za Liburniju d.o.o." s direktorom poduzeća Liburnija Edvinom Šimunovom. Ugovorom vrijednim gotovo 50 milijuna kuna financirat će se nabava 21 novog autobusa za javni gradski prijevoz u Zadru te će se tako nastaviti europski projekt kroz koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već nabavilo 25 novih autobusa za Zadar, isporučenih u rujnu 2019. godine.

"Važno je za naglasiti kako  Liburnija, Grad Zadar i Zadarska županija neće snositi nikakve troškove. Naime, 85 posto ovih sredstava osigurano je iz Europskog fonda za razvoj, odnosno Operativnog fonda Konkurentnost i kohezija, a 15 posto iz državnog proračuna. Svih 50 milijuna kuna poklon su Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i svim našim stanovnicima", izjavio je državni tajnik Bilaver te istaknuo kako su daljnji zajednički projekti, kao što su nabavka i ugradnja električnih punionica, u pripremi.

Direktor Liburnije Edvin Šimunov naglasio je kako se nabavom prijašnjih 25 autobusa smanjila emisija štetnih plinova za 1 tonu dnevno te kako će nabava 21 novog autobusa gotovo udvostručiti tu brojku.

Nakon Zadra državni tajnik se uputio u Privlaku, gdje je sa zadarskim županom, Božidarom Longinom, direktorom Plovputa, Matom Perisićem, gradonačelnikom Nina, Emilom Ćurkom, načelnikom Općine Privlaka, Gašparom Begonjom, načelnikom Općine Vir, Kristijanom Kapovićem te načelnikom Općine Vrsi, Lukom Perinićem potpisao Aneks Sporazuma o koordinaciji, zajedničkom financiranju i realizaciji izvođenja radova proširenja i produbljenja Privlačkog gaza. Projektom vrijednim gotovo 22 milijuna kuna (s PDV-om) produbit će se i proširiti plovni kanal s ciljem skraćenja vremena plovidbe za 11 nautičkih milja kako bi se povećala sigurnost plovidbe, koja će zasigurno utjecati na obogaćivanje turističke ponude Zadarske županije.
 
U Privlaci je, također, potpisan i Ugovor o zajedničkom financiranju projekta sanacije glavnog mula u luci Privlaka između Županijske lučke uprave Zadar i Općine Privlaka.

(FOTO: PIXSELL)



Vijesti iz medija