Državni tajnik Bilaver održao radni sastanak o projektima na području Grada Vukovara

Slika /slike/foto 3_21/foto dtBILAVER-ZG 23-3_21/nsl dtBILAVER-ZG 23-3_21.JPG
U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u utorak, 23. ožujka 2021. godine, državni tajnik Josip Bilaver održao je radni sastanak s predstavnicima poduzeća Luka Vukovar i Vupik plus d.o.o. te sa predstavnicima HŽ Infrastrukture.

Sastanak je inicirao saborski zastupnik Nikola Mažar, a glavna okosnica sastanka bio je projekt Nadogradnja i elektrifikacija postojeće željezničke pruge od značaja za međunarodni promet M601 Vinkovci Vukovar.

Tijekom sastanka predstavnici HŽ Infrastrukture dali su izvještaj o dogovorenim rokovima provedbe projekta te su usuglasili sve aktivnosti vezane uz privremeno zatvaranje pruge radi izvođenja radova.

Direktor Luke Vukovar Marijan Kuprešak i predsjednik Uprave Vupik plusa Goran Miličević istaknuli su kako tijekom izvođenja radova, koji će rezultirati zatvaranjem pruge, treba voditi brigu o tome da se ne ugrožava poslovanje navedenih poduzeća te je kao kompromisno rješenje dogovoren cestovni prijelaz kod silosa na Priljevu, koji se neće zatvarati tijekom izvođenja radova.

Saborski zastupnik Nikola Mažar istaknuo je kako je zajednički interes Luke Vukovar te Vupik plusa očuvanje radnih mjesta na području Grada Vukovara te kako vjeruje da će tijekom, i nakon provedbe navedenog projekta, poduzeća zadržati sve postojeće radnike, a završetkom projekta stvorit će se preduvjeti za nova buduća zaposlenja.

Tijekom sastanka gospodin Mažar otvorio je zanimljivu temu za građane Vukovara koja se odnosi na rekonstrukciju raskrižja na državnoj cesti DC57 koja se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole Antuna Bauera, a sve radi povećanja sigurnosti sudionika prometa osobito najranjivijih skupina - pješaka i školske djece. Ovim rješenjem, osim sigurnosti sudionika prometa, direktno se utječe i na smanjenje brzine prometa u blizini osnovne škole. Dodatno, uz rekonstrukciju raskrižja ovim projektom uredit će se i ulice Augusta Šenoe te Antuna Augustinčića, kao i Trg Matije Gupca. Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 5,5 milijuna kuna + PDV.

Sudionici sastanka izrazili su svoje zadovoljstvo održanim sastankom, kao i sa svim donesenim zaključcima te su zaključili kako se nastavlja dobra i kvalitetna suradnja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te poduzeća na području Grada Vukovara.

Najave