Državni tajnik Bilaver na sastanku sa potpredsjednicom EIB-a

  • Slika /slike/foto 7_22/foto dtBILAVER-EIB 7-7_22/nsl dtBILAVER-EIB 7-7_22.JPG
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Josip Bilaver održao je u četvrtak, 7. srpnja, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sastanak sa potpredsjednicom Europske investicijske banke (EIB) Teresom Czerwinskom, a tema sastanka bili su veliki infrastrukturni projekti koji se trenutno provode ili pripremaju u Republici Hrvatskoj.
 
Državni tajnik Bilaver na sastanku je istaknuo kako Ministarstvo dugi niz godina uspješno surađuje s kolegama iz EIB-a te se zahvalio na svoj dosadašnjoj pomoći oko realizacije važnih prometnih projekata u Republici Hrvatskoj istaknuvši pritom izgradnju Pelješkog mosta, kao primjer najvažnijeg projekta na kojem je Ministarstvo sudjelovalo s EIB-om.
 
Potpredsjednica Europske investicijske banke Teresa Czerwinska istaknula je kako stručne službe EIB-a imaju izuzetno kvalitetnu i dobru suradnju s kolegama iz prometnog sektora, a državni tajnik je ukratko prezentirao infrastrukturne projekte koje Ministarstvo priprema. Državni tajnik Bilaver istaknuo je i kako se sredstva osiguravaju preko niza europskih fondova, od OPKK-a, CEF-a, NPOO- a i Fonda solidarnosti. Nadalje, naglasio je kako je stručna i financijska pomoć EIB-a nužna kako bi se svi projekti završili na vrijeme te da će kolege iz Ministarstva nastaviti suradnju s kolegama iz EIB-a i u novom operativnom razdoblju.
 
Novi sastanak i nastavak suradnje dogovoren je za jesen, a do tada će Ministarstvo pripremiti listu projekata koji bi bili potencijalni za sufinanciranje EIB-a.


Najave