Državni tajnik Bilaver na otvaranju novoizgrađene rive u Mošćeničkoj Dragi

Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver sudjelovao je danas na svečanom otvorenju novoizgrađene rive u Mošćeničkoj Dragi. Prigodna svečanost održala se u nazočnosti župana primorsko-goranske županije, Zlatka Komadine, načelnika Općine Mošćenička Draga, Rikarda Staraja te ravnatelja Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, Fernanda Kirigina.

U sklopu zajedničkog projekta Županijske lučke uprave i Općine Mošćenička Draga izgrađeno je 25 metara potpuno nove operativne obale sa šetnicom, a u projekt je uloženo ukupno 11,7 milijuna kuna, od čega je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo 6,5 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija 2,5 milijuna kuna, a  Općina Mošćenička Draga 1,1 milijun kuna, dok je preostali dio novca osigurala Županijska lučka uprava.

"Trenutno se na hrvatskoj obali realiziraju 1,3 milijarde kuna vrijedni projekti, stoga s punim pravom možemo zaključiti kako je riječ o istinskoj renesansi na pomorskom dobru diljem Jadrana", istaknuo je povodom otvaranja novoizgrađene rive državni tajnik Bilaver čestitavši pritom svima onima koji su sudjelovali na realizaciji ovoga projekta.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je kako je ulaganje u drašku rivu najveća pojedinačna investicija u pomorsko dobro u povijesti ovoga mjesta. "Ovom investicijom vizura Mošćeničke Drage dobiva jednu savim novu dimenziju, podignuta je kvaliteta turističke ponude, kao i kvaliteta života lokalnog stanovništva", zaključio je župan Komadina.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i načelnik Općine Mošćenička Draga, Rikardo Staraj istaknuvši kako nova operativna obala nije važna samo zbog ribarstva i turističke ponude već je to i novi trg, točnije produljenje trga, na kojem se održavaju sve iole veće i značajnije manifestacije u Mošćeničkoj Dragi. "Završetkom investicije možemo očekivati još veće koncerte i brodove. Tu je naravno i nova šetnica koja je zapravo nastavak za naše daljnje projekte kako bi rasteretili sam centar mjesta", rekao je načelnik Staraj.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, Fernando Kirigin podsjetio je da su radovi na projektu započeli u rujnu 2019. godine. "Investicijom smo obalu produžili za novih 25 metara čime smo dobili 745 četvornih metara operativne površine. Nakon prve faze uređenja, slijedi druga faza projektiranja, kako bismo zatvorili zaljev te time dobili jednu lijepu luku s ribarskim dijelom", kazao je ravnatelj Kirigin.

Pisane vijesti