Državna tajnica Nikolina Brnjac sudjelovala na konferenciji 'Investicije u ključnim sektorima'

Slika slike/foto%206_19/foto-dt-brnjac-INVESTCRO/3%20z%20dtNBrnjac-INVESTCRO%2012-6_19.jpg
Državna tajnica za promet, Nikolina Brnjac sudjleovala je ispred Ministarstva mora prometa i infrastrukture na trećoj po redu konferenciji pod nazivom 
'Investicije u ključnim sektorima', a koja je održana jučer, 12. lipnja u okviru cjelogodišnjeg multimedijskog projekta 'INVESTCRO'.
Ciljevi Konferencije bili su usmjereni na investicije u sektorima turizma, energetike i prometa, pri čemu se kroz panel rasprave razgovaralo o njihovoj pripremi i daljnjoj provedbi, odnosno kako privući strane investitore odnosno potaknuti već prisutne na razvoj svojega poslovanja u Hrvatskoj.
U okviru panel rasprave vezane na investicija u prometu na kojem su pored državne tajnice Brnjac sudjelovali i Mirjana Čagalj, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo, promet i veze te Ivan Gros, direktor Grimex Consult-a i član Upravnog odbora SEEBDN-a.

Državna tajnica Brnjac međuostalim istaknula je evidentnu potrebu zajedničkog ulaganja dodatnih napora, kako bi se prepoznala potreba strateškog planiranja, koje bi kasnije trebali biti popraćeni i adekvatnim izvorom financiranja: "Trebamo težiti na pripremi projektno tehničke dokumentacije koja bi mogla odgovoriti izazovima strateškog planiranja sve s ciljem da kasnija provedba strategija i strateških planova bude u maksimalnim postocima.". - rekla je državna tajnica Brnjac te je u svojem izlaganju poseban naglasak stavila na željeznicu gdje je istaknula kako su u prijašnjim godinama ulaganja prednjačila u izgradnju cestovne infrastrukture: "Sadašnjim smjerom vidljivo je da Vlada Republike Hrvatske zajedno sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture prepoznaje potrebu daljnjeg razvoja željeznice, čem
 
u treba pridonijeti i aktivnost resornog Ministarstva u okviru kojeg bi se dogodine, po prvi puta, u Republici Hrvatskoj trebala donijeti Strategija razvoja željezničkog sustava Republike Hrvatske.". - zaključila je državna tajnica za promet, Nikolina Brnjac.

U sklopu panel rasprave razgovaralo se o mnogobrojnim projektima koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zajedno sa društvima iz resora prometa priprema i provodi, a čija vrijednost u ovom trenutku doseže iznos od skoro 20 milijardi kuna, od čega je najveći dio investicijskog ciklusa u prometnu infrastrukturu financiran putem dostupnih fondova EU.

U završnim minutama još jednom je naglašeno kako promet može i mora biti generator daljnje razvoja gospodarstva Republike Hrvatske.
 


Vijesti iz medija