Agencija o početku rada TELE 2

Slika /arhiva/gsm-IV.jpg

Hrvatska agencija za telekomunikacije (HAT) priopćila je da ne može potvrditi da je operater u mobilnoj telefoniji Tele2 započeo s današnjim danom s komercijalnim radom, navodeći da je Tele2 započeo s obavljanjem telekomunikacijskih usluga, čime su ostvarene mogućnosti za uspostavu veza prema i od svih nepokretnih i pokretnih mreža u Republici Hrvatskoj.

Također, HAT napominje da je Tele2 sklopio ugovore o međusobnom povezivanju s tvrtkama Vipnet, T-Mobile i T-Com te da trenutno ima u radu 10 baznih postaja u Zagrebu i jednu u Splitu čime je ispunjena obveza iz koncesijskog ugovora o pokrivenosti signalom najmanje 20 posto stanovništva Republike Hrvatske i 2 posto teritorija Republike Hrvatske.

"Ne možemo potvrditi da je s današnjim danom Tele2 započeo s komercijalnim radom, jer nije ponudio svoje usluge fizičkim ili pravnim osobama na tržišnoj osnovi i nije dostavio Agenciji na uvid opće uvjete poslovanja uključujući odredbe o utvrđivanju cijena telekomunikacijskih usluga i uvjetima plaćanja", kaže se u priopćenju HAT-a.

Tijekom narednog razdoblja, kako se najavljuje, stručna služba Agencije će u zakonom propisanim rokovima ispitati bazne postaje i izdati odgovarajuće potvrde o sigurnosti, a također će se provesti detaljna provjera ispunjavanja ostalih obveza iz koncesijskog ugovora i važećih hrvatskih zakona.

Tvrtka Tele2, treći mobilni operater u Hrvatskoj, objavila je danas da je počela s pružanjem usluga mobilne telefonije za tvrtke i privatne korisnike te da su u funkciji govorne i SMS usluge, kao i međunarodni roaming, koje su trenutno dostupne odabranom uzorku poslovnih i privatnih korisnika, a na jesen bi trebale biti dostupne svima.

Ti prvi korisnici, kako je najavio Tele2, sudjelovat će u istraživanjima koja će poslužiti za unaprjeđenje i daljnji razvoj mreže. U Tele2 navode da trenutno imaju 1.000 korisnika te da im je cilj kao korisnike privući velike tvrtke. (Hina)


 Vijesti iz medija