Vlada RH: Usvojen Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o prijenosu ovlasti za pružanje operativnih usluga u zračnom prometu

Slika arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o prijenosu ovlasti za pružanje operativnih usluga u zračnom prometu.

Predmetni Sporazum predstavlja međunarodno-pravni okvir za prijenos ovlasti za pružanje operativnih usluga u zračnom prometu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njegovim sklapanjem Bosna i Hercegovina prenosi ovlast za pružanje operativnih usluga u dijelu svog zračnog prostora na Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe d.o.o.

Prijenos ovlasti provodi se sa svrhom osiguranja optimalne iskoristivosti zračnog prostora te postojećih prometnih tokova, kao i u cilju održavanja visoke razine sigurnosti zračnog prometa u BiH.

Izmjena Odluke potrebna je i zbog toga što trenutno važeći propisi više ne prepoznaju dužnost pomoćnika ministra, kao i zbog usklađivanja naziva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dodajmo ovome, kako je zbog nužnosti održavanja dodatnog kruga pregovora, Vlada na današnjoj sjednici van snage stavila Zaključak od 5. veljače 2015. godine o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vijeća Ministara BiH o prijenosu ovlasti za pružanje operativnih usluga u zračnom prometu.

Vijesti iz medija