Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o upravljanju, održavanju i rekonstrukciji mostova na hrvatsko - slovenskoj granici

Slika arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o upravljanju, održavanju i rekonstrukciji mostova na hrvatsko - slovenskoj granici.

Odlukom se prihvaća Nacrt sporazuma kao osnova za vođenje pregovora, određuje izaslanstvo RH za vođenje pregovora i ovlašćuje ministar mora, prometa i infrastrukture da u ime Vlade RH potpiše Sporazum.

Nacrt ukupno obuhvaća 26 mostova od kojih je 13 na državnim cestama, pri čemu procijenjena vrijednost aktivnosti redovitog održavanja na mostovima preko kojih prelaze državne ceste iznosi 8.540.000,00 kuna (financijsko razdoblje 2020. - 2023. g.), odnosno  5.633.309,80 kuna za održavanje mostova preko kojih prelaze ostale ceste (financijsko razdoblje 2020. - 2023. g.).

Obzirom da se radi o troškovima redovitog održavanja, za koje upravitelji cesta redovito planiraju i osiguravaju sredstva u svome proračunu, provedba ove Odluke i sklapanje ovog  Sporazuma ne zahtjeva dodatna financijska sredstva iz Državnog proračuna, a Sporazum ne podliježe potvrđivanju u Hrvatskome saboru.

Najave