AIN: Zrakoplovna nesreća jedrilice

Slika /arhiva/w ain logo.jpg
"Dana 15. listopada 2018. godine oko 16:20 sati u naselju Jelas, došlo je do pada  bezmotorne jedrilice hrvatskog operatora. Jedrilica je nakon otkačivanja užeta vitla i zaokreta pala na stablo unutar ograde Vodocrpilišta Jelas pokraj aerodroma Jelas. Pilot, hrvatski državljanin, nije zadobio nikakve ozljede te je nakon pada uzvučen iz jedrilice, dok je jedrilica pretrpjela znatna materijalna oštećenja.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Ministarstva unutarnjih poslova i člana aerokluba 'Brod'.

Odmah po dojavi, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj zrakoplovnoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencijeza istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Vijesti iz medija