Ministar Butković posjetio luku Ningbo i brodarsku kompaniju s najvećom flotom brodova na svijetu

Slika /arhiva/nsl MIN-NRK 26-1_19.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u petak, 25. siječnja boravio je u Shanghaiju i Ningbou gdje se sastao s predstavnicima brodarske kompanije COSCO Shipping te obišao luku Ningbo, jedinu luku na svijetu koja je prekrcala više od milijardu tona tereta.

U Shanghaiju se hrvatska delegacija predvođena ministrom Butkovićem sastala s predstavnicima tvrtke COSCO Shipping, brodarske kompanije koja posjeduje najveću flotu brodova na svijetu te treću po veličini flotu specijaliziranih kontejnerskih brodova.

Istoga dana, u Ningbou je održan sastanak s predstavnicima luke Ningbo Zhoushan, luke koja je u 2018. godini, kao jedina luka na svijetu, prvi put prekrcala preko milijardu tona tereta. Prilikom posjeta hrvatske delegacije, podaci te kineske luke pokazivali su prekrcanih 2.103.683 kontejnera od početka godine.

Posjet luci Zhoushan završen je obilaskom dvaju najznačajnijih kontejnerskih terminala te sastankom s vodećim djelatnicima luke, a što je bila prilika za razmjenu iskustva s Lučkom upravom Rijeka i razgovor o projektima koje pripremaju, prilikom čega je iskazana obostrana želja za daljnjom suradnjom.

Posjetom Shanghaiju i luci Ningbo Zhoushan završava službeni posjet ministra Olega Butkovića, koji je u NR Kini boravio od 20. siječnja, a gdje je održao niz sastanaka s ciljem razmjene iskustva dviju zemalja u području prometne infrastrukture i daljnjeg unaprjeđenja suradnje.


Pisane vijesti