Vlada: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt produbljenja južnog veza na kontejnerskom terminalu Jadranska vrata

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku kojom se Upravnom vijeću Lučke uprave Rijeka daje suglasnost za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt produbljenja južnog veza na kontejnerskom terminalu Jadranska vrata.

Riječ je, podsjetimo, o investiciji za koju su Lučkoj upravi Rijeka odobrena sredstva iz programa Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u ukupnom iznosu od 2.782.310,00 EUR-a.

Ukupna procijenjena vrijednost cijelog projekta iznosi cca 13,9 milijuna EUR-a (bez PDV-a) od čega će 80 posto ili 11,12 milijuna EUR-a biti financirano od strane investitora, odnosno Lučke uprave Rijeka.

Kako bi osigurala domaću komponentu za financiranje projekta, u iznosu od 14,6 milijuna EUR-a, riječka Lučka uprava planira se zadužiti kod odgovarajuće financijske institucije.

Zaključimo kako će realizacijom ove investicije i riječka luka (Brajdica), poput drugih sjevernojadranskih luka, biti osposobljena za prihvat velikih kontejnerskih brodova, tzv matica.


Pisane vijesti