Na Upravnom vijeću LU Ploče donesene odluke za žurne mjere sanacije oštećenog terminala

Slika /arhiva/ploce_luka_NSL.jpg
U petak je u Pločama održana sjednica Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče, a na kojoj se, između ostaloga, raspravljalo i o točkama dnevnog reda vezanim uz hitne mjere sanacije terminala tekućih goriva u luci Ploče. Na sjednici su, uz ostale članove Upravnog vijeća, sudjelovali državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac i ravnatelj Lučke uprave Tomislav Batur.

Riječ je podsjetimo o pomorskoj nesreći u kojoj je sudjelovao brod „STI POPLAR“, a koji je početkom kolovoza ove godine udario u priveznu utvrdicu i rub središnje tankerske platforme terminala za tekuće terete Luke Ploče, te je teško oštetio.

Kako bi se što prije pristupilo sanaciji nastalih šteta na sjednici Upravnog vijeća donesena je odluka o pokretanju postupka javne nabave za uklanjanje oštećenog dijela Tankerskog veza te odluka o pokretanju postupka javne nabave za izvođenje radova kojima će se omogućiti privremeno korištenje tankerskog veza, a potpisivanje ugovora o izvođenju radova očekuje se u roku od 10 dana.

„Primijenili smo odredbu koju nam omogućava Zakon o javnoj nabavi, da bez postupka posebne objave, dakle u žurnom postupku, izaberemo izvođača radova koji će prema predloženom tehničkom rješenju pristupiti sanaciji terminala i s druge strane pristupiti vađenju potpuno uništene utvrdice. U sljedećih desetak dana očekujemo dizalice na lučkom području“, istaknula je nakon sjednice državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac.

Zaključno, odlukama donesenim na sjednici Upravnog vijeća stvorene su pretpostavke za privremeno korištenje novog terminala za rasute terete u svrhu rukovanja tekućim naftnim derivatima uz uvjet ishođenja svih relevantnih odobrenja od nadležnih tijela.


Pisane vijesti