Uručeni Ugovori o dodjeli stipendija za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe

  • Slika /slike/foto 12_21/foto SISAK-STIPENDIJE 23-12_21/nsl SISAK-STIPENDIJE 23-12_21.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U prostorijama srednje Strukovne škole u Sisku u četvrtak, 23. prosinca, potpisani su Ugovori o dodjeli stipendija za ukupno šest učenika koji se školuju za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe.
 
Stipendije su dodijeljene u nazočnosti ravnateljice Uprave unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Duške Kunštek. Zahvaljujući uručenim stipendijama učenici će primati novčani iznos od 1000 kuna mjesečno.
 
Stipendije se dodjeljuju u okviru Programa stipendiranja koji je resorno Ministarstvo pokrenulo 2009. godine, a radi se o mjeri iz Strategije razvitka riječnog prometa u Republici Hrvatskoj, koja se provodi s ciljem poticanja mladih na odabir školovanja za deficitarna brodarska zvanja.
 
Kako bi se stipendiranje učeničkih školarina nastavilo i u budućnosti, potrebno je osmisliti i provoditi promidžbene kampanje kojima bi se što više mladih privuklo u zanimanja u području unutarnje plovidbe. 
To između ostaloga uključuje razvoj novih i jačanje postojećih obrazovnih programa za različite poslove u sektoru unutarnje plovidbe, uključujući i programe cjeloživotnog učenja, a važno je za stjecanje europskog kvalifikacijskog okvira i pripadajućih standarda obuke i obrazovanja, kako bi se hrvatskim učenicima, studentima i stručnjacima omogućila jednakovrijednost na europskom tržištu, kako u pogledu formalne kvalifikacije tako i u pogledu stečene razine znanja i sposobnosti nakon završenih obrazovnih programa.


Pisane vijesti