Priopćenje Croatia Airlinesa vezano za oštećeni zrakoplov na liniji Zagreb - Sarajevo / DOPUNA INFORMACIJE

Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima.
 
Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku promptno obavijestiti javnost.
 
Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti.
 
Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb.


DOPUNA INFORMACIJE - Uzrok oštećenja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 nije vatreno oružje

Prema nalazima policijske balističke provjere utvrđeno je da na zrakoplovu Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati nema tragova baruta, stoga uzrok oštećenja nije vatreno oružje.
 
Kako bi se utvrdili razlozi mehaničkog oštećenja do kojeg je došlo na ovom zrakoplovu, zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 danas u poslijepodnevnim satima bit će vraćen iz Sarajeva u Zagreb, gdje će se u Tehničkom središtu Croatia Airlinesa obaviti detaljan pregled i poduzeti potrebne aktivnosti.
 
Putnici sa sinoćnjeg leta preusmjereni su na druge letove Croatia Airlinesa te im je osiguran odlazak do krajnjih odredišta, brinući u svakom trenutku o njihovoj sigurnosti i potrebi da stignu na željenu destinaciju.
 

Vijesti iz medija