Održana uvodna konferencija projekta CYSCROMS

  • Slika /slike/foto 3_24/foto MMPI-CYSCROMS 1-3_24/nsl MMPI-CYSCROMS 1-3_24.jpg
  • Slika
Uvodna konferencija projekta CYSCROMS održala se u četvrtak 29. veljače u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Uz Ministarstvo, kao vodećeg partnera na projektu Kibernetička sigurnost u hrvatskom pomorskom prometu - CYSCROMS, na konferenciji su sudjelovali i projektni partneri iz konzorcija, kao i zainteresirana javnost.
 
Projekt CYSCROMS je započeo u listopadu 2023. godine i trajat će do rujna 2026. godine, a uz Ministarstvo projektni partneri su Lučka uprava Zadar, Lučka uprava Split, Lučka uprava Ploče, Lučka uprava Dubrovnik, Plovput d.o.o. i Jadrolinija. Projekt je prepoznat kao strateški važan za podizanje razine kibernetičke zrelosti i otpornosti pomorskog prometa te neometanog pružanja usluga u pomorskom prometu, usklađen sa zakonodavstvom Europske unije i nacionalnim zakonodavstvom koje uređuje kibernetičku sigurnost.
 
Projektne aktivnosti partnera koordinira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kao nadležno sektorsko tijelo za promet u Republici Hrvatskoj, a isporučevine projekta unaprijedit će upravljanje rizicima za sigurnost mrežnih, kibernetičkih te sustava operatora ključnih usluga, što će rezultirati poboljšanim sposobnostima projektnih partnera da ostvare propisane sigurnosne zahtjeve.

Pisane vijesti