Obilježavanje treće godišnjice nesreće u Rudinama

U povodu treće godišnjice nesreće nagibnoga vlaka koja se 24. srpnja 2009. dogodila u Rudinama i u znak sjećanja na poginule u željezničkoj nesreći, delegacija Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture sa Upravom HŽ -Hrvatskih željeznica holding, položiti će vijenac na mjestu nesreće u Rudinama u utorak, 24. srpnja 2012. u 10.15 sati.

Okupljanje je predviđeno u 10.00 sati na željezničko-cestovnom prijelazu Rudine i potom pješice odlazak na mjesto nesreće, gdje fotoreporteri i snimatelji mogu snimiti polaganje vijenca.

Nesreća nagibnoga vlaka kod Rudina 24. srpnja 2009. najteža je željeznička nesreća u dvadesetogodišnjoj povijesti Hrvatskih željeznica, u kojoj je tragično poginulo šest putnika: Domagoj Alvir, Emil Gaj Andric, Lorraine Bodet, Petra Radić, Mira-Mirna Rogan i Krešimir Trajbar, a ozlijeđeno je 55 putnika.

Uz delegaciju Ministarstva i Upravu HŽ Holdinga polaganju vijenca nazočiti će predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Kaštela, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i direktori HŽ-ovih tvrtki.