Prvi 'Srdela snack' u Zagrebu

Slika /arhiva/050420srdela2.jpg

Zagrebački „Srdela snack“, prvi cjelogodišnji restoran nakon sezonskog u Kalima na otoku Ugljanu, otvorio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Otvaranju je nazočio Zdenko Mičić, državni tajnik za turizam Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka koje također podržava cijeli projekt ponude plave ribe u ambijentu i na način koji će primijeniti mnogi restorani u budućem franšiznom lancu.

Projektom „Srdela snack“ planira se osnivanje lanca brze hrane na bazi plave ribe iz hrvatskog Jadrana koji povezuje ribare, prerađivače, distributere, ugostitelje i potrošače u jedinstveni sustav ponude plave ribe poznatih ribara standardiziranog načina ulova, dorade i pripreme ribe u ugostiteljstvu.

„Srdela snack plivarica“, tvrtka čiji su osnivači istraživači Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koje vodi prof. dr. sc. Ante Kolega, provodi ovaj model u okviru projekta "Marketing plave ribe iz hrvatskog Jadrana", pod okriljem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Vijeća za istraživanje u poljoprivredi.

Cilj projekta, kako isitče dr. Ante Kolega je ponuditi na turističkom domaćem tržištu prehrambeno vrijedan, jednostavan i cjenovno prihvatljiv obrok od plave ribe. Ove sezone će se, kako je rekao, otvoriti desetak "Srdela snackova", a za iduću je planirano otvaranje još tridesetak takvih restorana na obali i u većim kontinentalnim gradovima.

Ministar Čobanković i dr. Ante Kolega na otvaranju Srdela-snack
Ministar Čobanković i državni tajnik Mičić za otvaranja Srdela-snacka
Otvaranje Srdela-snacka u Zagrebu, Maksimirska 28
Srdela-snack



Pisane vijesti