Vlada o dinamici prelaska na digitalno emitiranje tv programa

Slika /arhiva/digit-tv.jpg

Do kraja srpnja ove godine distribuirano je oko 1,05 milijuna kupona za ostvarenje popusta pri kupovine digitalnog prijamnika, a oko 22 posto kućanstava u Hrvatskoj televizijski signal prima putem digitalnog prijemnika, istaknuto je na današnjoj sjednici hrvatske Vlade koja je izviještena o provedbi Strategije prelaska s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa od kraja srpnja prošle do kraja srpnja ove godine.

Ta strategija predviđa potpuni prelazak na digitalnu televiziju od 1. siječnja 2011. godine, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić prvu je godinu provedbe strategije ocjenjuje uspješnom.

Do kraja srpnja ove godine digitalnim je signalom pokriveno 91 posto stanovništva Hrvatske, a 99 posto kućanstava čulo je za uvođenje digitalne televizije. Od početka 2008. do konca srpnja ove godine za provedbu informativno-edukativne kampanje o prelasku s analognog na digitalno emitiranje televizijskih programa iz državnog je proračuna utrošeno ukupno 1,8 milijuna kuna, kazao je Lučić.

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila i dva zakonska prijedloga kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim.

Predložene izmjene Zakona o obveznim i stvarnopravnim odnosima u zračnom prometu, koji su posljednji zakon koje je u ovoj godini Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture trebalo uputiti u procesu usklađenja s EU, ujednačava se sustav odgovornosti prijevoznika u međunarodnom i domaćem zračnom prometu i učvršćuju mjere zaštite putnika.


(Hina)



Vijesti iz medija