Vlada: Usvojen Prijedlog zaključka o postupku realizacije Projekta rekonstrukcije županijske ceste ŽC6191 Nerežišća – Vela Farska - Murvica-Bol i Projekta rekonstrukcije lokalne ceste LC67236 Milna – Uvala Lučice – Uvala Smrka na otoku Braču

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zaključka o postupku realizacije Projekta rekonstrukcije županijske ceste ŽC6191 Nerežišća – Vela Farska - Murvica-Bol i Projekta rekonstrukcije lokalne ceste LC67236 Milna – Uvala Lučice – Uvala Smrka na otoku Braču, čime se zadužuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da u suradnji s društvom Hrvatske ceste d.o.o., osigura ŽUC-u Splitsko-dalmatinske županije potrebnu podršku, suradnju i stručnu pomoć u pripremi i provođenju ovih Projekata.

Županijska cesta ŽC6191 Nerežišća – Vela Farska – Murvica – Bol ukupne duljine 20,38 km je najkraći spoj sjeverne i južne strane otoka Brača i povezuje Bol sa zapadnim dijelom otoka Brača. Cesta ima veliki turistički i protupožarni značaj.

Vrijednost ugovorenih radova je 6,7 mil. kn (s PDV-om). Ugovoreni rok za završetak radova je 4 mjeseca (veljača 2019. godine).

Potrebna sredstva za provedbu ovog Projekta osigurana su u financijskom planu ŽUC-a županije za 2018. te u prijedlogu financijskog plana za 2019. godinu.

Za lokalnu cestu LC67236 Milna – Uvala Lučice – Uvala Smrka ukupne duljine 9,40 km općina Milna je naručila i izradila idejni projekt rekonstrukcije predmetne ceste.

Cjelokupan projekt rekonstrukcije ove lokalne ceste proveo bi se u dvije faze, odnosno dvije dionice duljine 4,7 km. Postupak javne nabave i sama izrada projektne dokumentacije za prvu dionicu provela bi se tijekom 2019. godine dok je ista procedura za drugu dionicu ceste planirana za 2020. godinu.

Očekivano vrijeme izdavanja građevinske dozvole za prvu dionicu je početak 2020. godine, a za drugu početak 2021. godine.

Potrebna sredstva za provedbu projekta rekonstrukcije lokalne ceste LC67236 procijenjena su na iznos od 36,5 milijuna kuna (s PDV-om). Sredstva, osigurat će se u financijskom planu Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske županije za 2019. i 2020. godinu.

Početak radova na rekonstrukciji predmetne ceste planiran je za kraj 2020. godine, tako da će se ostatak sredstava planirati u financijskom planu Županijske uprave za ceste Splitsko-dalmatinske za 2021. godinu i dalje.