Vlada RH: Usvojen Zaključka u vezi s realizacijom Projekta rekonstrukcije dionica državne ceste DC120 na otoku Mljetu

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Zaključak u vezi s realizacijom Projekta rekonstrukcije državne ceste DC120 na dionicama na otoku Mljetu (L=5,9 km).

Ovim se Zaključkom zadužuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da poduzme potrebne radnje i aktivnosti za uvrštavanje navedenog Projekta u Program građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Aktivnostima vezanim za provedbu ovog projekta koordinirat će resorno Ministarstvo, dok će nositelj projekta biti društvo Hrvatske ceste d.o.o..

Podsjetimo, radi se o glavnoj otočnoj prometnici, ukupne duljine 42,86 km, koja spaja luke Sobru i Polače (trajektni i redovni prijevoz za Pelješac i Dubrovnik).

Projektom rekonstrukcije državne ceste procijenjene vrijednosti 5,67 milijuna kuna (bez PDV-a).izvest će se radovi izvanrednog (pojačanog) održavanja asfaltnog kolnika, odnosno obnove kolničke konstrukcije u duljini od 5,9 kilometara. Sredstva za radove osigurana su u projekciji financijskog plana društva Hrvatske ceste d.o.o. za 2019. godinu.

Početak radova na cesti predviđen je za I. kvartal 2019. godine, a završetak uoči sljedeće turističke sezone.