Ministar Oleg Butković na svečanom potpisivanju ugovora za razvojne projekte u luci Rijeka ukupne vrijednosti od gotovo 280 milijuna kuna

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovat će na svečanom potpisivanju ugovora za razvojne projekte u luci Rijeka, a koje će se održati u četvrtak, 19. travnja s početkom u 13.00 sati u Guvernerovoj palači u Rijeci (Mramorna dvorana).

Ugovor za izvođenje radova na projektu Razvoj multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata u vrijednosti od 275.939.561,68 kuna potpisat će predstavnici Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture sa odabranim izvođačem radova.

Na svečanosti će se potpisati i Ugovor za Tehničku pomoć u dizajnu i implementaciji informatičkog sustava lučke zajednice Port Community System u vrijednosti 2.297.312,50 kuna te Sporazum o uređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova u sklopu projekta Rekonstrukcija željezničkog kolodvora Rijeka Brajdica – Izgradnja novog izvlačnjaka, između Grada Rijeke i HŽ Infrastrukture d.o.o.

Prigodno obraćanje ministra Olega Butkovića planirano je u uvodnom dijelu svečanosti, a izjave za medije po završetku svečanosti, s početkom u 13.50 sati.