Državna tajnica Markovčić Kostelac na sjednici Udruženja luka, Udruženja marina i Strukovne skupine brodara i pomorskih agencija u Rijeci

Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac sudjelovat će danas, 18. travnja 2018. godine na zajedničkoj tematskoj sjednici Udruženja luka, Udruženja marina i Strukovne skupine brodara i pomorskih agencija, koja će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Rijeka s početkom u 13:30 sati.

Državna tajnica Markovčić Kostelac predstavit će nacrt novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama te ciljeve njegova donošenja, izmjene i dopune Pomorskog zakonika kojim se želi postići smanjenje administrativnih opterećenja i pojednostavljenje procedura te stvaranje boljih preduvjeta za poslovanje gospodarskih subjekata u djelatnosti pomorstva i nacrt Zakona o lučkim kapetanijama, čiji je glavni cilj podizanje kvalitete javnih usluga koje građanima i gospodarskim subjektima, pružaju lučke kapetanije i ostale službe sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Uz državnu tajnicu na sjednici će sudjelovati Nina Perko, načelnica Sektora za pomorsko dobro, morske luke i koncesije i Boško Ercegovac, načelnik Sektora za pomorce, brodarce, upisnike i stručno-tehničke poslove.