Zadarski učenici na praksi na 'Kraljici mora'

Slika /arhiva/nsl ZD-KM 10_11.jpg

Zadar, 12. listopada 2011 - posada 'Kraljice mora', učenici i nastavnici Oomorske škole Zadar ispred prvoga hrvatskoga školskoga broda na kojemu će odraditi praktični dio nastave (Foto: ss-pomorska-zd)Dio maturanata Pomorske škole u Zadru (fotogalerija Pomorske škole Zadar) s pet nastavnika od jučer plovi zadarskim arhipelagom na školskom brodu „Kraljica mora“ s ciljem stjecanja praktičnih znanja.

Riječ je o 26 učenika nautičkog i brodostrojarskog smjera koji će u grupama provesti po tjedan dana na brodu i pritom obići zadarski arhipelag na području od Murtera ili Šibenika na jugu te Lošinja na sjeveru.

Svrha je svladati praktična znanja iz svih teorijskih predmeta koje su naučili u školi od osnovnih pitanja koja se odnose na plovidbu, sigurnost plovidbe, traganje i spašavanje te napuštanje broda, pa sve do složenijih kao što su uvježbavanje navigacije, izbjegavanjeZadar, 12. listopada 2011. (Foto: ss-pomorska-zd) sudara i ponašanja u otežanim vremenskim uvjetima.

Ravnatelj zadarske pomorske škole Svetko Perković izrazio je zadovoljstvo zbog organizirane praktične nastave rekavši da je riječ o najvećem događaju na području obrazovanja pomoraca u cijeloj Hrvatskoj.

„Kraljica mora“ je prvi školski brod napravljen za potrebe učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta kako bi na njemu provodili plovidbenu praksu.

Zadar, 12. listopada 2011. - znakovlje na glavnome brodskom jarbolu



Stranica