Atlantska plovidba: Rast dobiti za 150,8 posto

Slika /arhiva/atlanska.jpg

Atlantska plovidba je u prošloj godini na razini grupe ostvarila neto dobit od 239,06 milijuna kuna, što je porast od 150,8 posto u odnosu na 2006., kada je dobit iznosila 95,3 milijuna kuna.

Kako se navodi u financijskom izvješću tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi, zarada po dionici ostvarena je u iznosu od 171,31 kunu.

Ukupni prihodi tvrtke lani su iznosili 1,36 milijardi kuna i povećani su 18 posto prema godini ranije te jedan posto u odnosu na plan. Poslovni prihodi povećani su sa 1,1 milijardu kuna na 1,33 milijarde kuna, a rast bilježe i prihodi od prodaje u zemlji (za 12,8 posto na 72,5 milijuna kuna) te prihodi od prodaje u inozemstvu (za 25 posto) na 1,17 milijardi kuna).

Istodobno, financijski prihodi bilježe pad od 33 posto, na 31,9 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se da oko 72 posto ukupnog prihoda ostvaruje pomorstvo, avio prijevoz 23 posto te hotelijerstvo 5 posto. Čak 86 posto prihoda Grupe ostvareno je na inozemnim tržištima, od čega 74 posto otpada na pomorstvo.

Ukupni rashodi tvrtke u prošloj su godini iznosili 1,11 milijardi kuna i povećani su prema godini ranije za 55 milijuna kuna ili za 5,2 posto. Značajni rast bilježi pomorstvo, za 13 posto i to zbog povećanih troškova redovnog održavanja brodova i povećanih troškova financiranja, te Dubrovnik Airline, a razlog je jedan zrakoplov više i čak 31 posto veće komercijalno korištenje zrakoplova, navodi se u pojašnjenju poslovnih rezultata.

Također se napominje kako je likvidnost tvrtke u prošloj godini bila zadovoljavajuća.

Atlantska plovidba bavi se prijevozom rasutih i vangabaritnih tereta na međunarodnom tržištu te obalnim prijevozom robe kao osnovnim djelatnostima te agencijskim poslovanjem, zračnim prijevozom i hotelijerstvom kao ostalim djelatnostima. (Hina)
 

 



Pisane vijesti