Tri brodara žele liniju Trogir-Slatine-Split

Slika /arhiva/logo-agenc-zolpp.gif

Na javni natječaj za davanje koncesije za obavljanje javnoga prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 616 Trogir-Slatine-Split javila su se trojica brodara, čije je ponude danas otvorilo Stručno povjerenstvo na čelu s predsjednikom kap. Borisom Matošićem, splitskim lučkim kapetanom, u Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

Prispjele su ponude tvrtke Ivante iz Zlarina, Obrta za prijevoz Bura Line & Offshore iz Slatina i Obrta Filip's Marine iz Segeta Donjega. Stručno povjerenstvo mora u roku 30 dana razmotriti prispjele ponude i s prijedlogom za izbor najbolje izvijestiti Upravno vijeće Agencije koje donosi konačnu odluku.

Linija 616 Trogir-Slatine-Split je jedna od pruga koje se uvode po prvi puta i to temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske od 7. prosinca 2006. godine o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu. Riječ je o sezonskoj liniji koja bi trebala uvelike olakšati putovanje do Trogira i Slatina u uvjetima velikih ljetnih gužvi. Budući koncesionar je mora održavati najmanje četiri mjeseca godišnje.



Pisane vijesti