Dopuna natječaja za brzobrodske linije

Slika /arhiva/logo-agenc-zolpp.gif

Natječaj za davanje koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu na državnim brzobrodskim i klasičnim brodskim linijama produžen je 15 dana, odlučilo je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet, a danas je objavljena dopuna odluke o raspisivanju javnoga natječaja u Narodnim novinama.

Obzirom da postojeća odluka nije sadržavala obvezu o osiguranju zamjenskog broda istih ili približno istih karakteristika, ta je odredba dopunjena u tekstu javnog natječaja kako bi se izbjegle dvojbe brodara i eventualni prigovori.

Naime, sukladno čl. 43 Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, brodari koji sudjeluju na javnome natječaju moraju osigurati zamjenski brod istih ili približno istih karakteristika.

Sjednica stručnog povjerenstva Agencije na kojoj će se javno otvoriti podnesene ponude održati će se petog dana od isteka novog roka odnosno 12. ožujka 2007. godine u 10,00 sati u sjedištu Agencije u Splitu, Antofagaste 6.



Pisane vijesti