Natječaj za koncesiju za Kaprije i Žirje

Slika /arhiva/Azolp.jpg

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik, priopćeno je iz Agencije.

Natječaj za davanje koncesije za liniju do Kaprija i Žirja raspisan je nakon što je Upravno vijeće Agencije oduzelo koncesiju tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine tu liniju održavala brzim plovilom 'Mislav'. Upravno vijeće je na sjednici održanoj 27. srpnja o.g. razmatralo ozbiljne teškoće koje se javljaju na liniji, te ocijenili stanje neprihvatljivim i neodrživim, navodi se u priopćenju.

Od 30. srpnja 2011. na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik, kao privremeno rješenje, plovi putnički brod 'Plavi val' zadarskoga broda T.U.O. Mankul. Tekst natječaja objavljen je na Internetskoj stranici Agencije za obalni linijski pomorski promet www.agencija-zolpp.hr, a u Narodnim novinama bit će objavljen  u srijedu 21. rujna 2011. godine. Zadnji rok za predaju ponuda u Agenciji je 21. studenoga 2011. godine u 15 sati bez obzira na način dostave.

Stručno povjerenstva će prispjele ponude otvoriti na sjednici koja će se održati 23. studenoga 2011. s početkom u 11 sati u prostorijama Agencije za obalni linijski pomorski promet u Splitu, Ulica grada Antofagaste 6. Odluka o odabiru koncesionara donijet će se u roku od 60 dana od isteka roka za dostavu ponuda.

Sukladno amandmanima na Direktivu Europske unije 3577/92 Ugovor s novim koncesionarom na liniji 9502 vrijedit će do 31. prosinca 2016. godine.



Pisane vijesti