Akcijom pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe u splitskom akvatoriju naplaćeno gotovo šezdeset tisuča kuna kazni

Službenici Lučke kapetanije Split u sklopu akcije pojačanoga nadzora sigurnosti plovidbe, koja je provedena u splitskom akvatoriju tijekom srijede, 29. srpnja, pregledali su 81 plovilo, izrekli 38 prekršajnih naloga te naplatili ukupno 55.800,00 kuna kazni.

Akciju koordiniranog nadzora pomorskoga prometa i sigurnosti plovidbe, Lučka kapetanija Split provela je u suradnji sa svim lučkim ispostavama u upravnom području nadležnosti, odnosno, u Omišu, Baškoj vodi, Makarskoj, Podgori, Igranama, Tučepima, Milni, Bolu, Jelsi, Hvaru, Paklenim otocima, Šolti, Supetru, Pučišćima, Trogiru, Krknjašima, Maslinici, Kaštelanskom zaljevu, Sućuraju i Komiži gdje je ukupno pregledano dva broda, 59 domaćih i 18 stranih brodica.

Naglasak provedene akcije iz aspekta sigurnosti plovidbe, bio je na glisiranju u pojasu manjem od 300 metara od obale, a u prekršaju je tijekom trajanja nadzora uhvaćeno čak 15 glisera, dok je kao drugi najučestaliji prekršaj ustanovljeno ne posjedovanje valjane ili potpune brodske administracije tijekom plovidbe, i to u 10 slučajeva.

Koordinirane nadzore ovog tipa (bez najave) Lučka kapetanija Split nastavit će provoditi u svojem području nadzora sigurnosti plovidbe tijekom trajanja razdoblja pojačanoga pomorskog prometa.

Pisane vijesti