Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije za luke županijskog i lokalnog značaja

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko - neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju županijske Lučke uprave, za luke županijskog i lokalnog značaja.

Usvajanjem ove Odluke daje se suglasnost na Odluku Županijske skupštine kojom se utvrđuje obuhvat lučkog područja luke Prevlaka i luke Lumbarda.

Luka Prevlaka najjužnija je hrvatska luka otvorena za javni promet, a usvajanjem ove Odluke stvaraju se pretpostavke za otvaranje potpuno novog stalnog pomorskog graničnog prijelaza.

Lučko područje luke Lumbarda utvrđuje se kroz četiri (4) izdvojena lučka bazena (Sutivan 1, Sutivan 2, Račišće, Tatinja istok), koja se u naravi koriste kao lučka područja, a izvan su lučkog sustava.

Osim toga, Odlukom se proširuju obuhvati lučkog područja za luke Blace, Brna, Drače, Cavtat (stara gradska luka), Hodilje, Lovište, Prigradrica, Slano, Srebreno, Ston i Ubli radi obuhvaćanja u lučki sustav područja koja se uglavnom koriste za vez domicilnog stanovništva.

Stranica