Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o usvajanju dopuna 'Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa i infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-a 19'

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o usvajanju dopuna 'Programa dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa i infrastrukture i povezanim djelatnostima u aktualnoj pandemiji COVID-a 19'.

Usvajanjem današnje Odluke dopunjuje se Program Vlade RH iz srpnja ove godine.

Naime, Trećim izmjenama Privremenog okvira za mjere državne potpore, koje je Europska komisija usvojila 29. lipnja 2020. godine, definirani su novi kriteriji za moguće prihvatljive korisnike. Na listu su uključeni mikro i mali poduzetnici, koji su u poteškoćama bili na dan 31. prosinca 2019. godine.

Navedeni poduzetnici mogu biti korisnici potpora pod uvjetom da se nad njima ne provodi cjelokupni stečajni postupak te da nisu primili potporu za sanaciju ili za restrukturiranje. Dodatno se pod Prihvatljive korisnike uključuju i poduzetnici koji imaju registrirana poduzeća pod oznakom NKD 49.41. Cestovni prijevoz robe te oni poduzetnici koji su ujedno i pružatelji javnih usluga.

Vijesti iz medija