Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog Odluke o koncesiji u svrhu gospodarskog korištenja pomorskog  dobra radi obavljanja djelatnosti uzgoja školjaka u Novigradskom moru.

Usvajanju Prijedloga Odluke prethodila je objava Obavijesti Vlade o namjeri davanja predmetne koncesije u Elektroničkom oglasniku javne nabave, od 21. veljače 2020. godine, temeljem koje je pristigla jedna ponuda i to trgovačkog društva BIVALVIA MARIS d.o.o. iz Zadra.

Sukladno nalazu i mišljenju Stručnog tijela za ocjenu ponuda izrađen je predmetni Prijedlog Odluke, kojim se koncesija dodijeljuje istoimenom trgovačkom društvu, na razdoblje od 20 godina, u Novigradskom moru, na površini do 120.000,00 m²,  sa uzgojnim kapacitetom do 400 tona školjaka godišnje.

Dodajmo kako ukupno investicijsko ulaganje u pomorsko dobro iznosi cca 4,1 milijun kuna, uz zapošljavanje 2 djelatnika na puno radno vrijeme.

Pisane vijesti