Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije.

Donošenjem ove Odluke daje se jasan pregled svih lučkih područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije, prema nadležnim lučkim upravama koje njima upravljaju.

Osim toga, novom se Odlukom Županijske skupštine PGŽ-a na popis dodaju tri luke koje se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a izvan su lučkog sustava. Riječ je o lukama Čižići (Dobrinj), Lokvišća (Šilo) i Soline (Dobrinj), ukupne površine 71.030 m², čiji se obuhvati lučkog područja ovim putem utvrđuju i stavljaju pod nadležnost Županijske lučke uprave Krk.

Predloženi obuhvati lučkih područja nisu u suprotnosti s važećim prostornim planovima.

Navedene će se luke koristiti za potrebe komunalnog (195) i nautičkog (137) veza, te kao operativne obale (ukupne duljine 73m).


Pisane vijesti