Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti društvu Jadrolinija, Rijeka za kreditno zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb, radi refinanciranja nabave novog brzog putničkog broda - katamarana "Jelena"

Slika arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti društvu Jadrolinija, Rijeka za kreditno zaduženje kod Privredne banke Zagreb d.d., Zagreb, radi refinanciranja nabave novog brzog putničkog broda - katamarana "Jelena".

Usvojenom Odlukom daje se suglasnost za kreditno zaduženje u iznosu od 51.300.488,44 kuna uz uvećanje za pripadajuće kamate, naknade i troškove, a u cilju refinanciranja nabave katamarana „Jelena“, koji je kupljen iz vlastitih sredstava, u ukupnom iznosu od 9.250.000,00 eura.

Katamaran je počeo prometovati 24. listopada 2018. godine i od tada najčešće plovi na liniji Split-Lastovo te nešto rjeđe na liniji Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol.

Riječ je o kreditnom zaduženju na rok od 10 godina, s kamatnom stopom u visini od 1,50 posto godišnje (fiksno), sa vlastitim učešćem od 25 posto vrijednosti investicije, bez državnog jamstva, uz instrumente osiguranja (2 bianco vlastite akceptirane mjenice „bez protesta“, 1 zadužnica, založno pravo I. reda prvenstva na brodu „Jelena“).

Pisane vijesti