Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Godišnji program rada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2020. godinu

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o davanju odobrenja na Godišnji program rada Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2020. godinu.

Tako će i tijekom ove godine aktivnosti nacionalne agencije biti usmjerene na daljnje unaprjeđivanje standarda sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa u Republici Hrvatskoj.

Nastavit će se i sa sustavnim provođenjem nadzora sigurnosti i zaštite civilnog zračnog prometa, uključujući certificiranje i licenciranje zrakoplovnih subjekata, a sve kako bi se udovoljilo zahtjevima za obavljanje zračnog prijevoza i drugih djelatnosti u zračnom prometu.

Agencija će obavljati i druge poslove iz svoje nadležnosti poput izrade nacrta prijedloga podzakonskih propisa, odobravanja letova, vođenja Hrvatskog registra civilnih zrakoplova, rješavanja pritužbi za zaštitu prava putnika, kao i druge aktivnosti vezane uz Jedinstveno europsko nebo.

U cilju daljnjeg unaprjeđenja rada i razvoja, Agencija će nastaviti s provedbom razvojnih projekata, s naglaskom na Projekt EMPIC, provedbu/provjeru provedbe civilnih zrakoplovnih propisa te uključivanje u sustav e-Građani.

Dodajmo ovome kako su za obavljanje i razvoj djelatnosti Agencije u ovogodišnjem Državnom proračunu planirana financijska sredstva u iznosu od 103,7 milijuna kuna.

Vijesti iz medija